În 2002, după câteva decenii de experiență în distribuția și importul cafelei, Attica Terra S.A., o afacere de familie inițiată de Domnul Ioannis Iosifidis și Doamna Niovi Kallergi, a fondat Dimello, un brand 100% elen.
Au început ca câțiva oameni într-o mică fabrică situată în suburbiile Atenei, acolo unde cultura cafelei este omniprezentă.
Erau o echipă cu câtiva zeci de ani de experiență in industria cafelei care s-a reunit având ca scop prepararea unor cafele sofisticate și bine echilibrate de care să se poata bucura clienții de pretutindeni.
După patru ani de cercetare și dezvoltare, în 2006, compania a încorporat un unitate industrială de prajire de înaltă tehnologie, cu infrastructură și echipamente avansate pentru productia cafelei Dimello, cu o capacitate de 3,5 tone pe zi.
În cadrul unei piețe a cafelei în creștere, compania a început să adopte tehnologia mdernă și să evolueze pentru a deveni o marcă de cafea recunoscută și solicitată internațional.
Până în 2014, Dimello a stabilit relații de lungă durată cu clienții din en-gross, afirmându-se ca un brand de cafea de calitate, urmând principiul care stă la baza faptului că se află în cele din urmă într-o afacere cu oameni.
În același timp, a fost lansată o linie de producție automatizată completă pentru pachete de 1 kg, extinzând capacitatea de producție la 9 tone pe zi.
După ce în 2017, a modernizat linia de producție cu un sistem de pre-curățare a cafelei verzi și a lansat noi linii de produse espresso și filtru pentru sectorul de retail, echipa de creație a cafelei Dimello a crescut în ultimele decenii, iar toți cei prezenți de la bun început sunt încă împreuna.
Rămas fidel sentimentului familiei, rădăcinilor mediteraneene și dorinței echipei de a crea doar cea mai fină cafea care poartă numele Dimello, spiritul antreprenorial al companiei este trecut lent către noua generație.