Călătoria cafelei in Mexic

JUNGLA, COLONIALISMUL, MAYAȘII ȘI CAFEAUA

O țară plină de contradicții. Terenul, clima, cultura. Cu păduri tropicale, temple mayașe ascunse în junglă, orașe coloniale de limbă spaniolă și ferme de cafea.
În ciuda întregii inconsecvențe, există un lucru comun:
Cafeaua este „nectarul negru al viselor”.

CAFEAUA ‘ALTURA’ CEA MAI BUNĂ CAFEA

Fermele din Chiapas sunt inaccesibile, „agățate” pe pante abrupte, totul făcându-se manual. Proprietarii sunt familii, iar suprafața medie detinută este de 10 – 20 acri. La fel și 75% din producția totală de cafea din țară. Dar nu numai datorită mărimii plantațiilor. Importantă este calitatea!

ÎNFRUNTAREA OBSTACOLELOR

Pentru a ajunge la arborii de cafea ne-am chinuit, mergând aproape pe brânci, localnicii străbătând aceleași poteci lejer, având sacii în spate și uneori … copiii. Este remarcabil cum reușesc să facă față asprimii peisajului, a microclimatelor imprevizibile și a intermediarilor „aspiranți” care își iau produsul cu o reducere de 50% și apoi dispar pentru totdeauna. Din fericire, unele companii au decis să le ofere instrumente mai eficiente pentru rezultate mai bune.

Eram în a 8-a cea mai mare țară producătoare de cafea din lume. Am întâlnit descendenți mândri ai marii civilizații maya. Am parcurs aceleași căi pe care ei le fac zilnic pentru a ajunge la plantație. Și i-am admirat, nu doar pentru rezistența lor la asprimile locului, ci in principal pentru perseverenta de a crea un produs aromat, intens, cu un corp puternic si note de fructe. În ciuda tuturor obstacolelor, vor reuși. Și ne vom bucura de tot!

Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află noutățile de la Dimello!

Credem ca adevarata maiestrie este obtinuta in zilele noastre prin imbinarea traditiei cu evolutia tehnologica. Aceasta combinatie de arta si inovatie ne permite sa aducem, in mod constant, cea mai buna cafea direct din plantatie pana la ceasca de cafea.

 

 

Premium Quality Flavours & Services SRL
Strada Logofătul Tăutu 68A, Bucharest, Romania
Τel. +40.31.4256450|

Mail:|info@dimello.ro

© Dimello 2019. All Rights Reserved.

Add to cart