Călătoria cafelei in Indonezia

Unde basmul întâlnește realitatea!

Ajungând în Indonezia, îți dai seama că personajele din basme nu trăiesc doar în imaginație. Te afli într-un peisaj plin de flori paradisiace, case ciudate, lacuri colorate pe craterele vulcanice și dragoni la distanță de-o șchioapă. În același timp esti totuși în a patrulea cea mai mare țară producătore de cafea din lume.

Sulawesi. Patrie a miticului trib Toraya

Cea mai mare insulă a Arhipelagului Indonezian. Pentru a ajunge dintr-un sat în altul, aveam nevoie de zboruri continue și multă răbdare. Când am întâlnit tribul Toraja (către: Riajam populația Oresebi), am rămas cu gura deschisă. Casele lor (tongkonan) sunt deosebite, inspirate de un mit care spune că prima casă a fost construită în cer și strămoșul lor a coborât pe pământ și a continuat să construiască case. Asemănător caselor, cafeaua Toraja este specială, cu note de fructe coapte și ciocolată neagră.

Flores. Arborele de cafea decide

Secretul pentru a obține produsul perfect este să … lăsați copacul în pace. Dacă, de exemplu, unul crește în lateral, nimeni nu îl va corecta. Îl vor lăsa să crească pe cont propriu. Îl vor lăsa să se ridice necontrolat și vor culege fructele când va fi momentul. Așa se face întreaga producție de cafea pe insula Flores. Anul trecut, din cauza vremii nefavorabile, au reușit să obțină doar 50% din producție. Dacă ar fi mai organizate, ar putea produce de trei ori mai mult decât într-un an bun. Cu toate acestea, cafeaua lor este faimoasă!

Cafeaua aparține familiei și locului său

Întregul proces de producere și prelucrare a cafelei este o aventură familială. Vânzarea se face local, iar transferul fructelor dintr-o parte în cealaltă este dificil. Acest lucru face ca produsul să fie scump, dar nu încetează să surprindă prin caracteristicile sale particulare. Blând, dar cu un corp bogat, cu note aromate de cacao. Poate că atunci când lăsați ceva natural, rezultatul pe care îl obțineți nu este cel mai profitabil din punct de vedere comercial, dar din punct de vedere al calității este excelent. Pentru a descoperi cele mai bune soiuri trebuie să le cauți. Și această căutare nu se termină niciodată.

În căutarea celor mai bune boabe

Arborele de cafea este viu și este influențat continuu de climă, de mediul natural și de modul de cultivare. Vom continua să căutăm. Vom ajunge la marginea lumii. Și pe lângă cele mai bune boabe, vom descoperi oameni foarte diferiți, dar cu multe asemănări. Pasiunea lor pentru ceea ce fac.
Această pasiune este cu siguranță împărtășită!

Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află noutățile de la Dimello!

Credem ca adevarata maiestrie este obtinuta in zilele noastre prin imbinarea traditiei cu evolutia tehnologica. Aceasta combinatie de arta si inovatie ne permite sa aducem, in mod constant, cea mai buna cafea direct din plantatie pana la ceasca de cafea.

 

 

Premium Quality Flavours & Services SRL
Strada Logofătul Tăutu 68A, Bucharest, Romania
Τel. +40.31.4256450|

Mail:|info@dimello.ro

© Dimello 2019. All Rights Reserved.

Add to cart