_______
PREPARAREA CAFELEI
Metoda
Aeropress, acest dispozitiv ciudat și, în același timp, minunat, a fost perfecționat de inventatorul și inginerul Adam Adler. Acest preparat folosește presiunea manuală și oferă o cafea cu o aromă bogată.
Măcinată mediu până la fin
Aeropress
Filtre
Fierbator de apă
Râșniță de cafea
Cântar de precizie
Cană (250-300 ml)
15gr cafea 240 ml apă
1: 16
Pasul 1
Încălziți apa la o temperatură între 92 ° C și 96 ° C.
Pasul 2
Introduceți un filtru de hârtie în capacul de plastic detașabil al AeroPress și clătiți cu apă caldă.
Pasul 3
Așezați pe cântar cu partea conică orientată în sus, apoi resetați cântarul. Numerele trebuie să apară cu susul în jos.Adăugați cantitatea dorită de cafea măcinată și resetați.
Pasul 4
Turnați apa fiartă proaspătă, înmuind complet cafeaua măcinată. Amestecați pentru a vă asigura că este înmuiată uniform cafeaua.
Pasul 5
Fixați capacul, asigurându-vă că se blochează bine în crestături. Așteptați aproximativ 1:15 minute.
Pasul 6
Rotiți întregul dispozitiv cu capul în jos rapid, controlat.
Pasul 7
Puneți-l peste recipientul de extracție și începeți să aplicați presiune în jos. Acest lucru va dura aproximativ 20-30 de secunde. Cafeaua dvs. este extrasă complet când se aude un șuierat.
Pasul 8
Scoateți aparatul din cană.
Pasul 9
Serviți cafeaua.