CAPPUCCINO

_______

PREPARAREA CAFELEI

Metoda

O invenție italiană, Cappuccino poate fi băut la orice oră din zi, de lumea întreagă. Pentru multe personane, Cappuccino prezintă combinația perfectă dintre cafea si lapte.

Cafea

Măcinare fină

Echipament

Râșniță​ de cafea

Cântar de precizie

Mașină espresso

Latieră

Ceașcă (~ 170 ml)

Dozare

17-19 grame (sau doză în funcție de dimensiunea coșului de filtru)

Raport de extractie

1: 2

Pasul 1

Spumați laptele (~ 200gr pentru 2 băuturi) în latieră pentru a obține o textură elastică cu o suprafață netedă, lucioasă, la o temperatură potrivită (62-64 °C).

Pasul 2

Măcinati 17-19 grame de cafea în portafiltrul (sau în funcție de dimensiunea portafiltrului).

Pasul 3

Întindeți cafeaua uniform și apoi apăsați cu presă, astfel încât să sigilați cafeaua. Trebuie să obtineți o suprafață compactă, netedă și plană.

Pasul 4

Puneți portafiltrul în capul grupului și începeți extragerea imediat.

Pasul 5

Finalizați extracția în aproximativ 25-30 secunde. Dacă nu, setați gradul de măcinare.

Pasul 6

Finalizați prepararea cappuccino turnând lapte spumos în espresso.

Pasul 7

Curățați duza de abur și ștergeți-o cu un prosop curat.

Pasul 8

Serviți cappuccino.

Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află noutățile de la Dimello!

Credem ca adevarata maiestrie este obtinuta in zilele noastre prin imbinarea traditiei cu evolutia tehnologica. Aceasta combinatie de arta si inovatie ne permite sa aducem, in mod constant, cea mai buna cafea direct din plantatie pana la ceasca de cafea.

 

 

Premium Quality Flavours & Services SRL
Strada Logofătul Tăutu 68A, Bucharest, Romania
Τel. +40.31.4256450|

Mail:|info@dimello.ro

© Dimello 2019. All Rights Reserved.

Add to cart