CHEMEX

_______

PREPARAREA CAFELEI

Metoda

O tehnică manuală de preparare a cafelei, similară cu cea a filtrului. A fost inventată în 1941 de omul de știință german Peter J. Schlumumbohm și folosește o carafă caracteristică din sticlă – cu un design emblematic, care este inclusă în colecția Muzeului de Artă Modernă din New York City.

Cafea

Măcinare fină

Echipament

Chemex

Filtre Chemex

Fierbator de apă

Râșnită de cafea

Cântar de precizie

Cană (250-300 ml)

Dozare

36gr pentru 2 căni, (cafea 60gr / 1 litru de apă) 600 ml apă

Raport de extracție

1:16

Pasul 1

Încălziți apa la temperatura potrivită (92-96. C).

Pasul 2

Puneți filtrul de hârtie la locul potrivit , asigurându-vă că partea cu trei straturi este orientată in jos. Acest lucru va permite aerului să iasă.

Pasul 3

Clătiți filtrul cu apă caldă, astfel încât să nu aibă un gust de hârtie și apoi scurgeți recipientul.

Pasul 4

Puneți Chemex-ul cu filtrul umed pe căntar și setați-l la zero. Adăugați cafeaua măcinată în filtrul Chemex și reglați din nou cântarul la zero.

Pasul 5

Înmuiați cafeaua măcinată în filtru cu de două ori cantitatea de apă față de cea a cafelei (adică 36gr cafea X 2 = 72gr apă) și așteptați aproximativ 40 de secunde (faza de înflorire). Aceasta permite aerisirea cafelei, ceea ce duce la o extracție uniformă.

Pasul 6

Adăugați apă treptat (aproximativ 150 gr de fiecare dată) până când atingeți greutatea finală de extracție dorită, asigurându-vă că niciodată cafeaua măcinată nu este expusă la aer până când extragerea este completă.

Pasul 7

Turnați apă făcând mișcări circulare pornind din centru. Continuați mișcările circulare spre exterior întoarcându-vă întotdeauna în centru. Evitați să udați filtrul în sine.

Pasul 8

Când extragerea este completă, scoateți și aruncați filtrul. Extracția trebuie să dureze între 3,5 – 4,5 minute.

Pasul 9

Serviți cafeaua.

Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află noutățile de la Dimello!

Credem ca adevarata maiestrie este obtinuta in zilele noastre prin imbinarea traditiei cu evolutia tehnologica. Aceasta combinatie de arta si inovatie ne permite sa aducem, in mod constant, cea mai buna cafea direct din plantatie pana la ceasca de cafea.

 

 

Premium Quality Flavours & Services SRL
Strada Logofătul Tăutu 68A, Bucharest, Romania
Τel. +40.31.4256450|

Mail:|info@dimello.ro

© Dimello 2019. All Rights Reserved.

Add to cart