FRENCH PRESS

_______

PREPARAREA CAFELEI

Metoda

Cunoscut și sub denumirea de Melior, acest dispozitiv de extracție a cafelei este cunoscut, la nivel Mondial, sub numele de presa franceză, probabil datorită faptului că a fost produs în masa pentru prima data în Franța. Cafeaua făcută cu presă franceză este plină de aromă, deoarece majoritatea uleiurilor rămân prezente după preparare.

Cafea

Măcinată grosier

Echipament

Presa franceză

Fierbator de apă

Râșniță de cafea

Cântar de precizie

Cană (250-300 ml)

Dozare

Pentru un dispozitiv de 300 ml (1 cană) folosiți 18gr de cafea. (60gr cafea / 1 litru de apă)

Raport de extracție

1: 16

Pasul 1

Încălziți apa la o temperatură între 92 ° C și 96 ° C.

Pasul 2

Preîncălziți presa franceză cu puțină apă caldă. Puneți-o pe cântar și resetați.

Pasul 3

Adăugați cantitatea potrivită de cafea măcinată în presa franceză și resetați cântarul.

Pasul 4

Începeți să turnați apă fierbinte proaspătă, înmuind complet cafeaua măcinată.

Pasul 5

Instalați capacul filtrului fără a-l înmuia.

Pasul 6

Așteptați 4-5 minute. Timpul de extracție afectează gustul final.

Pasul 7

Împingeți încet pistonul în jos, aplicând o presiune continuă, blândă, până ajunge în fund.

Pasul 8

Serviți cafeaua imediat.

Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află noutățile de la Dimello!

Credem ca adevarata maiestrie este obtinuta in zilele noastre prin imbinarea traditiei cu evolutia tehnologica. Aceasta combinatie de arta si inovatie ne permite sa aducem, in mod constant, cea mai buna cafea direct din plantatie pana la ceasca de cafea.

 

 

Premium Quality Flavours & Services SRL
Strada Logofătul Tăutu 68A, Bucharest, Romania
Τel. +40.31.4256450|

Mail:|info@dimello.ro

© Dimello 2019. All Rights Reserved.

Add to cart