FREDDO CAPPUCCINO

_______

PREPARAREA CAFELEI

Metoda

La scurt timp după inventarea espresso-ului freddo, a urmat versiunea cappuccino. Adăugarea de lapte spumat înghețat îmbunătățește textura catifelată a băuturii.

Cafea

Măcinare fină

Echipament

Rășnită de cafea

Cântar de precizie

Mașină espresso

Mixer de băuturi

Pahar de sticlă cu perete gros (300-330 ml)

Dozare

17-19 grame (pentru 2 espresso-uri simple)

Raport de extracție

1: 3

Pasul 1

Măcinati 17-19 grame de cafea în portafiltrul (sau în funcție de dimensiunea portafiltrului).

Pasul 2

Distribuiti cafeaua în mod egal în portafiltrul și apoi neteziti suficient pentru a sigila cafeaua. Scopul este o suprafață netedă.

Pasul 3

Poziționați portafiltrul în capul grupului și începeți extragerea imediat.

Pasul 4

Finalizați extracția în aproximativ 30-35 secunde. Dacă nu, setați gradul de măcinare.

Pasul 5

Turnați lapte rece într-un recipient refrigerat și folosiți mixerul de băuturi pentru a-i da o textură cremoasă.

Pasul 6

Adăugați 3-4 cuburi de gheață (pentru răcire imediată) în espresso și folosiți mixerul pentru băuturi pentru a da o textură cremoasă espressoului.

Pasul 7

Serviți într-un pahar cu gheață.
Folosiți o strecurătoare în timp ce turnați cafeaua în pahar pentru a menține o textură cremoasă, fără bule mari și pentru a reține gheața folosită.

Pasul 8

Adăugați laptele rece spumat pe suprafața cafelei.

Pasul 9

Puneți paiul (de preferință să nu fie din plastic).

Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află noutățile de la Dimello!

Credem ca adevarata maiestrie este obtinuta in zilele noastre prin imbinarea traditiei cu evolutia tehnologica. Aceasta combinatie de arta si inovatie ne permite sa aducem, in mod constant, cea mai buna cafea direct din plantatie pana la ceasca de cafea.

 

 

Premium Quality Flavours & Services SRL
Strada Logofătul Tăutu 68A, Bucharest, Romania
Τel. +40.31.4256450|

Mail:|info@dimello.ro

© Dimello 2019. All Rights Reserved.

Add to cart