_______
PREPARAREA CAFELEI
Metoda
La scurt timp după inventarea espresso-ului freddo, a urmat versiunea cappuccino. Adăugarea de lapte spumat înghețat îmbunătățește textura catifelată a băuturii.
Măcinare fină
Rășnită de cafea
Cântar de precizie
Mașină espresso
Mixer de băuturi
Pahar de sticlă cu perete gros (300-330 ml)
17-19 grame (pentru 2 espresso-uri simple)
1: 3
Pasul 1
Măcinati 17-19 grame de cafea în portafiltrul (sau în funcție de dimensiunea portafiltrului).
Pasul 2
Distribuiti cafeaua în mod egal în portafiltrul și apoi neteziti suficient pentru a sigila cafeaua. Scopul este o suprafață netedă.
Pasul 3
Poziționați portafiltrul în capul grupului și începeți extragerea imediat.
Pasul 4
Finalizați extracția în aproximativ 30-35 secunde. Dacă nu, setați gradul de măcinare.
Pasul 5
Turnați lapte rece într-un recipient refrigerat și folosiți mixerul de băuturi pentru a-i da o textură cremoasă.
Pasul 6
Adăugați 3-4 cuburi de gheață (pentru răcire imediată) în espresso și folosiți mixerul pentru băuturi pentru a da o textură cremoasă espressoului.
Pasul 7
Serviți într-un pahar cu gheață.
Folosiți o strecurătoare în timp ce turnați cafeaua în pahar pentru a menține o textură cremoasă, fără bule mari și pentru a reține gheața folosită.
Pasul 8
Adăugați laptele rece spumat pe suprafața cafelei.
Pasul 9
Puneți paiul (de preferință să nu fie din plastic).