_______
PREPARAREA CAFELEI
Metoda
A fost creat în Japonia în 2000 de Compania Hario.
Numele V60 provine din unghiul caracteristic de 60° pe care îl formează pereții acestui dispozitiv. Un elegant dispozitiv pentru prepararea cafelei, care oferă o cafea delicată și complexă.
Măcinată moderat
Vapor de cafea V60
Filtre V60
Fierbator de apă
Râșniță de cafea
Cântar de precizie
Cană (250-300 ml)
18 gr 300 ml apă
1: 16
Pasul 1
Încălziți apa la temperatura potrivită.
Pasul 2
Puneți V60 pe recipientul în care va avea loc extragerea, apoi filtrul Hario, după care puneți-l pe cântar.
Pasul 3
Clătiți bine cu apă caldă și aruncați apa uzată. Acest lucru vă va asigura că preparatul nu are gust de hârtie.
Pasul 4
Puneți cantitatea potrivită de cafea în centrul filtrului. Resetați din nou la zero scala.
Pasul 5
Turnați de două ori mai multă apă peste cafeaua măcinată (adică 18g cafea x 2 = 36g apă) și așteptați aproximativ 40 de secunde. Această primă etapă este cunoscută drept stadiul de înflorire și permite cafelei să-și expulzeze gazele.
Pasul 6
Începeți să turnați apa rămasă treptat (aproximativ 70gr de fiecare dată) până când atingeți greutatea finală de extracție dorită. Încet, cu mișcări circulare constante, începând din centrul V60, deplasându-se cam un centimetru de marginea cafelei și înapoi spre centru.
Pasul 7
Dacă gradul de măcinare este corect, timpul total de extracție va fi între 2:30 și 3:00 minute. Scoateți V-60 și serviți cafeaua.