CĂLĂTORIA BOABELOR DE CAFEA

_______

APROVIZIONARE

Calitatea cafelei începe de pe câmpurile de cafea. Este un fapt important pe care noi l-am înțeles. Ea are legătură cu condițiile meteorologice, proprietațile solului, topografia fiecărei regiuni și chiar soiurile de plante de cafea, dar și cu modul de recoltare și metoda de prelucrare.

Acesta este motivul pentru care călătorim în lumea producătoare de cafea, investind in timp petrecut cu partenerii noștri la nivelul fermei. An de an creăm și menținem legături cu producătorii de cafea și exportatorii care ne împărtășesc viziunea asupra calității. În acest proces ne străduim să ne educăm și să devenim mai buni în ceea ce facem, oferind cel mai înalt standard de cafea de calitate.

Cel mai important lucru este însă că, apropiindu-ne de cultivatori, văzând energia și pasiunea pe care o pun în produsele lor, ne face să apreciem cafeaua într-un mod diferit. Ne procurăm din ce în ce mai mult cafeaua direct de la plantațiile producătoare și creăm parteneriate pe termen lung cu oamenii cu gânduri similare, care sunt la fel de onești și afectuoși cu cafeaua și cu comunitatea noastră, precum suntem si noi.

Nu vedem procurarea cafelei noastre ca pe ceva asemănător afacerilor, ci ca o aventură plină de culori, arome, emoții și oportunități de a ne întâlni, ajuta, oferi și crește împreună.

DEGUSTARE

Când vine vorba de livrările de cafea, cel mai obișnuit proces de evaluare a calității cafelei este cuppingul – degustarea. Este o metodă de extracție ușoară, dar riguroasă, care folosește instrumente limitate și poate fi realizată aproape oriunde. Este metoda ideală de utilizat la origine, în fermă, în stația de procesare și în zona de prăjire.

Cu câteva căni, linguri, o mașină de râșnit și apă fierbinte, putem identifica caracteristicile, evalua un lot de cafea și să ne asigurăm că acesta corespunde standardelor noastre de calitate.

Degustarea cu cultivatorii ne ajută să învățăm din experimentarea la nivel de fermă, să facem schimb de opinii și să alegem în final loturile pe care le vom procura. Degustarea din zona de prăjire este imperativă pentru a asigura calitatea loturilor primite, dar și pentru a fi folosită ca un instrument util pentru prepararea amestecurilor.

A CHALLENGE IN THE INDUSTRY

PRĂJIRE

Cafeaua noastră verde este primită, prăjită și ambalată în fabrica noastră de ultimă generație care funcționează în Atena. Acolo combinăm înțelepciunea tradițională cu cunoștințele științifice, experiența dobândită cu tehnologia avansată și espresso-ul italian autentic cu cele mai noi tendințe în materie de cafea. Procesul este următorul: cafeaua verde ajunge, este testată minuțios în laborator și gustată pentru a-i asigura calitatea. Aceasta este apoi depozitată în subteran pentru a menține condiții de temperatură constante până când este timpul să fie utilizata. Când vine timpul se curăță și se sortează culoarea – o operație extrem de rară într-o prăjitoare, de obicei doar țările exportatoare operează astfel de utilaje Cafeaua este apoi prăjită și amestecată în locuri de prăjire extrem de complexe pentru a asigura menținerea constantă a calității cafelei (cea mai mare provocare din industria cafelei).

În cele din urmă, este ambalată într-o atmosferă de protecție și scanată cu raze X din motive de siguranță. După trecerea tuturor controalelor de calitate și a măsurilor de protecție, aceasta este păstrată în repaus (ventilație) cel puțin două săptămâni (în funcție de amestec) înainte înainte de expediere.

Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află noutățile de la Dimello!

Credem ca adevarata maiestrie este obtinuta in zilele noastre prin imbinarea traditiei cu evolutia tehnologica. Aceasta combinatie de arta si inovatie ne permite sa aducem, in mod constant, cea mai buna cafea direct din plantatie pana la ceasca de cafea.

 

 

Premium Quality Flavours & Services SRL
Strada Logofătul Tăutu 68A, Bucharest, Romania
Τel. +40.31.4256450|

Mail:|info@dimello.ro

© Dimello 2019. All Rights Reserved.

Add to cart