AEROPRESS

_______

PREPARAREA CAFELEI

Metoda

Aeropress, acest dispozitiv ciudat și, în același timp, minunat, a fost perfecționat de inventatorul și inginerul Adam Adler. Acest preparat folosește presiunea manuală și oferă o cafea cu o aromă bogată.

Cafea

Măcinată mediu până la fin

Echipament

Aeropress

Filtre

Fierbator de apă

Râșniță de cafea

Cântar de precizie

Cană (250-300 ml)

Dozare

15gr cafea 240 ml apă

Raport de extracție

1: 16

Pasul 1

Încălziți apa la o temperatură între 92 ° C și 96 ° C.

Pasul 2

Introduceți un filtru de hârtie în capacul de plastic detașabil al AeroPress și clătiți cu apă caldă.

Pasul 3

Așezați pe cântar cu partea conică orientată în sus, apoi resetați cântarul. Numerele trebuie să apară cu susul în jos.Adăugați cantitatea dorită de cafea măcinată și resetați.

Pasul 4

Turnați apa fiartă proaspătă, înmuind complet cafeaua măcinată. Amestecați pentru a vă asigura că este înmuiată uniform cafeaua.

Pasul 5

Fixați capacul, asigurându-vă că se blochează bine în crestături. Așteptați aproximativ 1:15 minute.

Pasul 6

Rotiți întregul dispozitiv cu capul în jos rapid, controlat.

Pasul 7

Puneți-l peste recipientul de extracție și începeți să aplicați presiune în jos. Acest lucru va dura aproximativ 20-30 de secunde. Cafeaua dvs. este extrasă complet când se aude un șuierat.

Pasul 8

Scoateți aparatul din cană.

Pasul 9

Serviți cafeaua.

Add to cart