CAPPUCCINO

_______

PREPARAREA CAFELEI

Metoda

O invenție italiană, Cappuccino poate fi băut la orice oră din zi, de lumea întreagă. Pentru multe personane, Cappuccino prezintă combinația perfectă dintre cafea si lapte.

Cafea

Măcinare fină

Echipament

Râșniță​ de cafea

Cântar de precizie

Mașină espresso

Latieră

Ceașcă (~ 170 ml)

Dozare

17-19 grame (sau doză în funcție de dimensiunea coșului de filtru)

Raport de extractie

1: 2

Pasul 1

Spumați laptele (~ 200gr pentru 2 băuturi) în latieră pentru a obține o textură elastică cu o suprafață netedă, lucioasă, la o temperatură potrivită (62-64 °C).

Pasul 2

Măcinati 17-19 grame de cafea în portafiltrul (sau în funcție de dimensiunea portafiltrului).

Pasul 3

Întindeți cafeaua uniform și apoi apăsați cu presă, astfel încât să sigilați cafeaua. Trebuie să obtineți o suprafață compactă, netedă și plană.

Pasul 4

Puneți portafiltrul în capul grupului și începeți extragerea imediat.

Pasul 5

Finalizați extracția în aproximativ 25-30 secunde. Dacă nu, setați gradul de măcinare.

Pasul 6

Finalizați prepararea cappuccino turnând lapte spumos în espresso.

Pasul 7

Curățați duza de abur și ștergeți-o cu un prosop curat.

Pasul 8

Serviți cappuccino.

Add to cart