_______
PREPARAREA CAFELEI
Metoda
O invenție italiană, Cappuccino poate fi băut la orice oră din zi, de lumea întreagă. Pentru multe personane, Cappuccino prezintă combinația perfectă dintre cafea si lapte.

Măcinare fină

Râșniță de cafea
Cântar de precizie
Mașină espresso
Latieră
Ceașcă (~ 170 ml)

17-19 grame (sau doză în funcție de dimensiunea coșului de filtru)

1: 2

Pasul 1
Spumați laptele (~ 200gr pentru 2 băuturi) în latieră pentru a obține o textură elastică cu o suprafață netedă, lucioasă, la o temperatură potrivită (62-64 °C).


Pasul 2
Măcinati 17-19 grame de cafea în portafiltrul (sau în funcție de dimensiunea portafiltrului).


Pasul 3
Întindeți cafeaua uniform și apoi apăsați cu presă, astfel încât să sigilați cafeaua. Trebuie să obtineți o suprafață compactă, netedă și plană.


Pasul 4
Puneți portafiltrul în capul grupului și începeți extragerea imediat.


Pasul 5
Finalizați extracția în aproximativ 25-30 secunde. Dacă nu, setați gradul de măcinare.


Pasul 6
Finalizați prepararea cappuccino turnând lapte spumos în espresso.


Pasul 7
Curățați duza de abur și ștergeți-o cu un prosop curat.


Pasul 8
Serviți cappuccino.

