_______
PREPARAREA CAFELEI
Metoda
O tehnică manuală de preparare a cafelei, similară cu cea a filtrului. A fost inventată în 1941 de omul de știință german Peter J. Schlumumbohm și folosește o carafă caracteristică din sticlă – cu un design emblematic, care este inclusă în colecția Muzeului de Artă Modernă din New York City.

Măcinare fină

Chemex
Filtre Chemex
Fierbator de apă
Râșnită de cafea
Cântar de precizie
Cană (250-300 ml)

36gr pentru 2 căni, (cafea 60gr / 1 litru de apă) 600 ml apă

1:16

Pasul 1
Încălziți apa la temperatura potrivită (92-96. C).


Pasul 2
Puneți filtrul de hârtie la locul potrivit , asigurându-vă că partea cu trei straturi este orientată in jos. Acest lucru va permite aerului să iasă.


Pasul 3
Clătiți filtrul cu apă caldă, astfel încât să nu aibă un gust de hârtie și apoi scurgeți recipientul.


Pasul 4
Puneți Chemex-ul cu filtrul umed pe căntar și setați-l la zero. Adăugați cafeaua măcinată în filtrul Chemex și reglați din nou cântarul la zero.



Pasul 5
Înmuiați cafeaua măcinată în filtru cu de două ori cantitatea de apă față de cea a cafelei (adică 36gr cafea X 2 = 72gr apă) și așteptați aproximativ 40 de secunde (faza de înflorire). Aceasta permite aerisirea cafelei, ceea ce duce la o extracție uniformă.


Pasul 6
Adăugați apă treptat (aproximativ 150 gr de fiecare dată) până când atingeți greutatea finală de extracție dorită, asigurându-vă că niciodată cafeaua măcinată nu este expusă la aer până când extragerea este completă.


Pasul 7
Turnați apă făcând mișcări circulare pornind din centru. Continuați mișcările circulare spre exterior întoarcându-vă întotdeauna în centru. Evitați să udați filtrul în sine.


Pasul 8
Când extragerea este completă, scoateți și aruncați filtrul. Extracția trebuie să dureze între 3,5 – 4,5 minute.


Pasul 9
Serviți cafeaua.

