FREDDO CAPPUCCINO

_______

PREPARAREA CAFELEI

Metoda

La scurt timp după inventarea espresso-ului freddo, a urmat versiunea cappuccino. Adăugarea de lapte spumat înghețat îmbunătățește textura catifelată a băuturii.

Cafea

Măcinare fină

Echipament

Rășnită de cafea

Cântar de precizie

Mașină espresso

Mixer de băuturi

Pahar de sticlă cu perete gros (300-330 ml)

Dozare

17-19 grame (pentru 2 espresso-uri simple)

Raport de extracție

1: 3

Pasul 1

Măcinati 17-19 grame de cafea în portafiltrul (sau în funcție de dimensiunea portafiltrului).

Pasul 2

Distribuiti cafeaua în mod egal în portafiltrul și apoi neteziti suficient pentru a sigila cafeaua. Scopul este o suprafață netedă.

Pasul 3

Poziționați portafiltrul în capul grupului și începeți extragerea imediat.

Pasul 4

Finalizați extracția în aproximativ 30-35 secunde. Dacă nu, setați gradul de măcinare.

Pasul 5

Turnați lapte rece într-un recipient refrigerat și folosiți mixerul de băuturi pentru a-i da o textură cremoasă.

Pasul 6

Adăugați 3-4 cuburi de gheață (pentru răcire imediată) în espresso și folosiți mixerul pentru băuturi pentru a da o textură cremoasă espressoului.

Pasul 7

Serviți într-un pahar cu gheață.
Folosiți o strecurătoare în timp ce turnați cafeaua în pahar pentru a menține o textură cremoasă, fără bule mari și pentru a reține gheața folosită.

Pasul 8

Adăugați laptele rece spumat pe suprafața cafelei.

Pasul 9

Puneți paiul (de preferință să nu fie din plastic).

Add to cart