V60 DRIPPER

_______

PREPARAREA CAFELEI

Metoda

A fost creat în Japonia în 2000 de Compania Hario.
Numele V60 provine din unghiul caracteristic de 60° pe care îl formează pereții acestui dispozitiv. Un elegant dispozitiv pentru prepararea cafelei, care oferă o cafea delicată și complexă.

Cafea

Măcinată moderat

Echipament

Vapor de cafea V60

Filtre V60

Fierbator de apă

Râșniță de cafea

Cântar de precizie

Cană (250-300 ml)

Dozare

18 gr 300 ml apă

Raport de extracție

1: 16

Pasul 1

Încălziți apa la temperatura potrivită.

Pasul 2

Puneți V60 pe recipientul în care va avea loc extragerea, apoi filtrul Hario, după care puneți-l pe cântar.

Pasul 3

Clătiți bine cu apă caldă și aruncați apa uzată. Acest lucru vă va asigura că preparatul nu are gust de hârtie.

Pasul 4

Puneți cantitatea potrivită de cafea în centrul filtrului. Resetați din nou la zero scala.

Pasul 5

Turnați de două ori mai multă apă peste cafeaua măcinată (adică 18g cafea x 2 = 36g apă) și așteptați aproximativ 40 de secunde. Această primă etapă este cunoscută drept stadiul de înflorire și permite cafelei să-și expulzeze gazele.

Pasul 6

Începeți să turnați apa rămasă treptat (aproximativ 70gr de fiecare dată) până când atingeți greutatea finală de extracție dorită. Încet, cu mișcări circulare constante, începând din centrul V60, deplasându-se cam un centimetru de marginea cafelei și înapoi spre centru.

Pasul 7

Dacă gradul de măcinare este corect, timpul total de extracție va fi între 2:30 și 3:00 minute. Scoateți V-60 și serviți cafeaua.

Add to cart