_______
PREPARAREA CAFELEI
Metoda
Cunoscut și sub denumirea de Melior, acest dispozitiv de extracție a cafelei este cunoscut, la nivel Mondial, sub numele de presa franceză, probabil datorită faptului că a fost produs în masa pentru prima data în Franța. Cafeaua făcută cu presă franceză este plină de aromă, deoarece majoritatea uleiurilor rămân prezente după preparare.

Măcinată grosier

Presa franceză
Fierbator de apă
Râșniță de cafea
Cântar de precizie
Cană (250-300 ml)

Pentru un dispozitiv de 300 ml (1 cană) folosiți 18gr de cafea. (60gr cafea / 1 litru de apă)

1: 16

Pasul 1
Încălziți apa la o temperatură între 92 ° C și 96 ° C.


Pasul 2
Preîncălziți presa franceză cu puțină apă caldă. Puneți-o pe cântar și resetați.


Pasul 3
Adăugați cantitatea potrivită de cafea măcinată în presa franceză și resetați cântarul.


Pasul 4
Începeți să turnați apă fierbinte proaspătă, înmuind complet cafeaua măcinată.


Pasul 5
Instalați capacul filtrului fără a-l înmuia.


Pasul 6
Așteptați 4-5 minute. Timpul de extracție afectează gustul final.


Pasul 7
Împingeți încet pistonul în jos, aplicând o presiune continuă, blândă, până ajunge în fund.


Pasul 8
Serviți cafeaua imediat.

